torsdag den 30. januar 2014

Derfor bygger vi hus med Huscompagniet

Og det skete i de dage i efteråret 2011, at vi opdagede, at vi skulle være forældre til barn nummer 2. Det var ikke nogen katastrofe i sig selv, for det ville vi egentlig gerne. Problemet var bare, at vi boede i en lejlighed på 82 kvadratmeter på Nørrebro, og selv om vi var glade for at bo der, så savnede vi noget noget mere plads...og en have vi kunne skubbe hyperaktive unger ud i...og en god folkeskole...og et ekstra badeværelse...måske endda med et badekar...og det kunne da også være rart med et kontor...

Udsigten fra vores lejlighed på Nørrebro.
Man kan da se noget grønt i det fjerne, men det kunne nu være rart med en rigtig have.

Grundene til at finde noget andet og større at bo i hobede sig efterhånden op, så vi begyndte at kigge os lidt omkring. Vi kunne hurtigt se, at vi ikke kom ret langt med den låneramme, banken gav os, hvis vi stadig ville bo tæt på byen. Husene, vi så på, var parcelhuse fra 60'erne og 70'erne eller ældre murermestervillaer. Fælles for dem alle var, at de var lidt for små, alt for dyre og ekstremt dårligt isolerede.

Heldigvis havde vi ikke så travlt, så vi oprettede nogle søgeagenter på Boliga.dk, så vi løbende fik tilsendt mails, når der dukkede noget op, der passede til vores temmelig lange liste med søgekriterier. Vi tog jævnligt ud og kiggede på huse og legede også turister i de områder, vi overvejede at flytte til. Ingen af os kendte forstæderne så godt, så det var en god undskyldning for at lære Københavns omegn lidt bedre at kende.

Tiden gik, og vi fandt ikke noget, som vi var helt tilfredse med. Langsomt blev vi lune på at bygge noget selv, men prisen var stadig en solid bremseklods. Jord er mildt sagt ikke særlig billigt, hvis man ikke er indstillet på at fjerne sig alt for langt fra Rådhuspladsen.

Vi fandt en enkelt grund tæt på strandpark og Metro på Amager, men den blev solgt for næsen af os, mens vi var i gang med at undersøge, hvad det ville koste at rive det eksisterende hus ned og bygge et nyt.

Men så en dag i sommeren 2013 dukkede der et opslag om en grund i Hvidovre op i indbakken.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar