fredag den 31. januar 2014

Køb af byggegrund

I løbet af de næsten to år, vi kiggede efter byggegrunde, dukkede der kun to op, som levede op til de fleste af vores krav. Den første blev solgt for næsten af os. Den anden blev vi opmærksomme på i sommeren 2013. Prisen, størrelsen og kvarteret var lige det vi ledte efter. Med over 1.000 kvadratmeter var grunden måske endda lige i overkanten, når man tager den sindssygt høje grundskyld med i overvejelserne.

Inden vi overhovedet nåede at komme ud at se på grunden, var den dog pillet af Boliga.dk igen. Vi fortsatte vores boligjagt og en måneds tid senere dukkede grunden op igen. Vi ringede til mægleren og fandt ud af, at køberen havde fået afslag på finansieringen fra deres bank. Vi tog ud og kiggede og syntes godt om grunden. Den var stor og omkranset af bærbuske og frugttræer. Vi kunne bygge et nyt hus i en gammel have.

Byggegrunden - luftfoto fra Google Maps
Grunden var tæt bevokset med gamle frugttræer og buske med bær.


Vi talte med naboerne og fandt ud af, at det ville være en god idé at undersøge jordbundsforholdene. Grundvandet står meget højt i området, og det kunne blive meget dyrt at lægge fundament. Vi kontaktede Huscompagniet i Ringsted, selv om vi ikke engang havde købt grunden endnu. Jordbundsundersøgelserne var en del af deres standardpris, så vi tænkte, at vi kunne spare 8.000 - 10.000 kroner til undersøgelsen, hvis vi nu endte med at vælge dem som byggefirma.

Vi skrev under på købsaftalen på grunden, men vi fik en klausul med, om at handlen afhang af resultatet af jordbundsundersøgelsen. Det var ikke nogen dårlig idé, for det viste sig, at det ville koste over 200.000 kroner at lægge fundament på grund af jordens beskaffenhed.

Med den information i baghånden fik vi forhandlet prisen på grunden yderligere ned, og endte på et beløb, der ville få byggeprojektets samlede pris til at lande på et niveau, der mindede om salgspriserne på ældre huse på vejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar