mandag den 3. februar 2014

Valg af byggefirma - priser, modeller, kampagne og budget

Vores køb af grunden gik igennem, og nu skulle der vælges byggefirma. Vi var klar over, at vi ikke ville foretage os ret meget gør det selv-arbejde. To små børn og nummer tre på vej gjorde det praktisk taget umuligt at gå rundt i byggerod i uger eller måneder. En totalløsning var nødvendig.

Historier på et par blogs om byggeprojekter med mindre byggefirmaer, der var gået i stå på grund af konkurser og ustabile lokale håndværkerfirmaer skræmte os lidt, så vi vidste, at vi ville bruge et stort firma.

Vi overvejede mange muligheder bl.a. et 0-energi hus fra Trelleborg, men vi var ikke helt trygge ved tanken om et træhus. Til sidst kontaktede vi fire af Danmarks største byggefirmaer: Lind & Risør, Eurodan, Nyt hjem (tidligere Hjem A/S) og Huscompagniet A/S. De sendte os allesammen flotte kataloger med plantegninger, fotos af udstillingshuse og eksempler på materialer. Lind & Risørs katalog er et helt lille indbundet bogværk i to bind. Det ser meget imponerende ud. Desværre er Lind & Risørs priser også derefter, så vi endte med at fravælge dem. Netop priserne er temmelig ugennemskuelige hos flere af byggefirmaerne. Det er svært at få et reelt sammenligningsgrundlag, for priserne er angivet på forskellige måder.

Huscompagniets priser er de mest gennemsigtige. Du får en reel prisliste over de forskellige modeller samt en oversigt, hvad der er inkluderet i den pågældende pris. Hvis man besøger deres prøvehuse, hænger der også prislister, hvor du kan se, hvad de enkelte tilvalg fx plankegulve eller ovenlysvinduer koster.

Vi besøgte den ene Huscompagniet blog efter den anden, kiggede på prøvehuse på Sjælland, talte med venner og prøvede at høste så mange af andres erfaringer som muligt. Huscompagniet er Danmarks største byggefirma, så blogs, der beskriver erfaringer med dem, er klart i overtal.

Knækhus fra Huscompagniet i Hillerød, hvor byggefirmaet har mange udstillingshuse. Dette er dog ikke et udstillingshus.
Vi var til åbent hus i mange udstillingshuse fra Huscompagniet.
I et kvarter i Hillerød var stort set alle huse bygget af Huscompagniet - også dette knækhus i et nyt villakvarter.
Det er dog ikke et Huscompagniet udstillingshus.

Prisen var en meget vigtig faktor. Vi var begrænset af vores budget, og grunden lå ikke just på en sidegade til Strandvejen, så hvis vi ville have det endelige projekt til at ramme prisniveauet på vejen, var vi nødt til at begrænse os.

Huset skulle selvfølgelig også falde i vores smag. Vi tog udgangspunkt i færdige modeller fra de enkelte firmaer og tilrettede dem til vores behov. Vores grund var lang og smal (20 x 55 meter), så vi måtte bortvælge nogle modeller, der ikke passede på grunden. Det gjorde det ikke nemmere, at huset skulle placeres 2,5 meter fra skel i begge sider, så vi kunne reelt kun bygge på langs af grunden.

I sidste ende var det Huscompagniet, der levede bedst op til kravene. Oven i købet var vi glade for en af deres tre kampagne-huse, så prisen var ekstra spiselig. Man skal dog huske at være opmærksom på, hvad der er inkluderet i Huscompagniets priser, for den endelige pris kan ligge meget langt fra basisprisen. Specielt Huscompagniets kampagne-huse har en del ulemper, som man skal være opmærksom på. Dem kan du læse mere om senere i denne blog.

Vi besøgte en håndfuld af Huscompagniets udstillingshuse på Sjælland for at kigge på materialer og muligheder, og aftalte så et møde med Huscompagniet i Lyngby.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar