fredag den 7. februar 2014

Afsætning af huset

Så kom der endelig gang i det egentlige byggeprojekt på grunden. Vi mødtes med Huscompagniets byggeleder og vores egen byggesagkyndige på grunden for at afsætte huset.

Den byggesagkyndige er fra Bolius. Vi havde svært ved at gennemskue udvalget på nettet, og vi endte med det, vi anså for det sikre valg. Til gengæld er Bolius også blandt de dyreste. Mødet kostede 400 kroner i opstartsgebyr og 1.000 kroner i timen derefter (minimum 3 timer).

Landmålere sætter galger op
Landmålerne sætter galger op, der bruges til at markere husets omrids.

Heldigvis virker vores byggesagkyndige til at være pengene værd. Hun overtog hurtigt styringen af mødet og stillede en bunke spørgsmål om koter, kloakker og kabler, som ikke var faldet os selv ind. Hun har en del erfaring med nybyggerier med Huscompagniet og virker som en rigtig god sparringspartner.

På mødet gik vi rundt på grunden, mens to landmålere målte op og satte pæle og derefter galger i jorden. Galgerne bruges til at trække snore mellem, som så definerer bygningens kommende grundareal. Det gav en god fornemmelse af, at der omsider skete noget, da vi kunne se omridset af vores kommende hus på grunden.

Den byggesagkyndige kom også med gode råd så som at sørge for at få lagt stabilgrus ud til fliser og indkørsel inden byggeriet er færdigt i stedet for bagefter. Det gør det meget nemmere. Vi havde bestilt stabilgrus til indkørslen, men nu må vi lige have tegnet havegang og terrasse ind også.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar