søndag den 23. februar 2014

Klar til gulvvarme

Nu begynder det at gå hurtigt med byggeriet. Der er gjort klar til gulvvarmen, som skal ligge under hele huset. Ved opstartsmødet blev vi enige om, at vores byggerådgiver fra Bolius skulle være til stede, når arbejdet gik i gang med gulvvarmen. Kommunikationen med Huscompagniet har lige siden, vi skrev under på kontrakten været temmelig mangelfuld.

Opstartsmøde og frist for bortkørsel af jord blev annonceret med to dages varsel. Det er lidt svært at få til at hænge sammen med familieliv og fuldtidsjob. Vi har ikke som aftalt modtaget en brugbar tidsplan for byggeriets faser.

Gulvvarme i vores hus fra Huscompagniet
Så er der ved at være klar til gulvvarme. Den store samlig rør og kabler, der stritter op i midten af huset, bliver samlet i teknikskabet i vores kommende bryggers.

Huscompagniet bygger huse for i omegnen af 1.000 familier om året, så man skulle tro, at de var vant til at samarbejde med folk, der ikke har de store erfaringer som bygherre. Jeg havde fx en naiv forestilling om, at firmaets byggeleder ville gå rundt på byggepladsen og lede og kvalitetssikre arbejdet, men det er i høj grad underleverandørerne, der selv styrer showet på byggepladsen. 

Jeg talte med en af arbejderne, der undrede sig over, at vi ikke havde bestilt stabilgrus til terasse. Det var da nemmest at lægge det ned, inden huset blev bygget, mente han. Det var jeg sådan set enig i, og vi havde da også allerede et par uger forinden sendt plantegninger til Huscompagniets byggeleder over, hvor vi gerne ville have gruset. De var bare aldrig nået videre. Det er ærligt talt en smule bekymrende.

Når jeg nogle steder her på bloggen skriver, at vi samarbejder med Huscompagniet, så svarer det virkeligheden til, at vi står og skubber bag på et meget langt og tungt godstog. Vi bevæger os ganske vist i samme retning, men vi har altså ikke den store indflydelse på hverken hastighed eller retning, når først hjulene ruller.

I den resterende del af byggeriet vil jeg prøve at finde tid til at komme oftere forbi byggepladsen og også selv sørge for at hive ud af Huscompagniet, hvad næste dagsordenen er.

I det mindste ser alt fint ud på byggepladsen, så vi er trods alt ved godt mod og glæder os meget til vores nye hus.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi har fra første opstartsmøde fået en tidsplan som er blevet revideret et par gange. Det var også på opstartsmødet at vi blev informeret om stabilgrus rundt om huset til anlæggelse af fliser senere. Det aftalte vi direkte med entreprenøren. Han lavede det iøvrigt først efter gulvet var støbt, så måske du kan nå det endnu. Her er vores tidsplan http://karlstrupmosealle.wordpress.com/tidsplan/ og et indlæg om stabilgrus, hvis du kan bruge det til noget:-) http://karlstrupmosealle.wordpress.com/2013/12/31/skelpaele-og-stabilgrus-plan/

    SvarSlet
  2. Hej!

    Tak for dine links. Nu kommunikerer vi direkte med entrepenøren, så er der lidt bedre styr på det. Mon ikke at det også lykkes os at få fat på en tidsplan, inden byggeriet er overstået ;-)

    SvarSlet