mandag den 3. marts 2014

Møde med Uggerly om installation af el og netværk

Den 27. februar var vi til møde med Huscompagniets installationsfirma, Uggerly i Ringsted. Om ikke andet så får da man set noget af Sjælland som kunde hos Huscompagniet. Vi har nu holdt møder i Lyngby, Ringsted, to steder i Hillerød og på vores grund i Hvidovre.

Vi har lidt blandede erfaringer fra vores møder med Huscompagniet og underleverandører. På vores møder med Huscompagniet har utroligt meget skullet besluttes på kort tid. Og efter vores ellers fine møde med HTH for over fjorten dage siden har vi endnu ikke modtaget deres tilbud. Vi henter et par ekstra køkkentilbud ind for en sikkerheds skyld.

Mødet med Uggerly gik rigtig godt, og vi har allerede modtaget deres tilbud via email. Uggerlys sælger af el- og dataløsninger var meget vidende om sine produkter, og han kom med mange gode forslag. Nogle af dem var endda gratis. Det var dem, vi bedst kunne lide.

Vi fik fx flyttet rundt på en del stikkontakter, så de blev placeret mere praktisk i rummet i forhold til møbler, dørenes åbningsretning og vores daglige brug af huset.

Der var desværre også en del af valgene, der blev serveret med et prisskilt. Vores tilvalg endte med en ekstraregning i forhold til kampagnehuset på cirka 29.000 kroner. Den største post på regningen var 18 indvendige og 3 udvendige LED-spots. Den slags koster åbenbart 700-800 kroner per stk.

Vi valgte også et par fine udendørs lamper til terassen. Vi får nok at se til, når vi overtager huset, så det er rart at kunne strege et par ting fra listen allerede nu.


Uggerlys elmåler på byggegrunden holder øje med forbrug af byggestøm
Uggerlys elmåler står allerede på grunden og holder øje med byggestrøm. Måleren hoppede fra nul til 298 kWh på et par dage. Jeg vil prøve at undgå at kigge på måleren fremover for at minimere mit byggestress.

De penge, der var bedst givet ud, var nok dem til tomrør. Der er betryggende at vide, at der ligger rør klar til kommende el- eller netværkskabler, hvis der skulle blive brug for det. Vi får installeret gigabit-netværk i nogle af rummene, og så vil det være nemt at bygge videre på kabelnetværket, hvis behovet opstår.

Jeg var lidt bekymret over at skulle have en trådløs router stående i bryggerset i en afkrog af huset omgivet af signalforstyrrende vandrør og metal. Med de tomme rør til kabler kan jeg nu i stedet stille den op på loftet over midten af huset for at opnå maksimal dækning med det trådløse netværk.

I stuen bliver der installeret et par ekstra kraftige tomrør, så jeg kan trække HDMI-kabler og strøm fra den ene side af lokalet og op på loftet, og så igen ned på den anden side til en projektor, der kommer til at stå på en hylde lige under loftet. Det er den slags detaljer, der gør hele besværet værd. Nu gruer jeg bare lidt for installationen. Der er kun en lille krybegang over køkkken-alrummet på grund af dets skråloft. Jeg er nødt til mave mig frem med en lommelygte mellem tænderne og dreje hen over stuen, hvor der er lige så lidt plads. Der skal kablerne så hives op med hjælp af snore i tomrørene og trækkes ned igen på den anden side. Det er ikke en dag, jeg glæder mig til, men det bliver forrygende, når det er færdigt.

Uggerlys tilbud på hårde hvidevarer

Uggerly kom også med et bud på hårde hvidevarer. Deres listepriser var meget høje, men man kan faktisk godt få lidt rabat hos Uggerly. Det er stadig dyrere end de laveste priser hos netbutikkerne, men til gengæld så er det hele installeret, når vi overtager huset i slutningen af maj. Det skal vi lige tygge lidt på, inden vi beslutter os.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Vi bygger også med HC i Hvidovre og er vist lige et par dage efter jer.
  Har præcist mange af de samme oplevelser med manglende information og så pludselig ringer telefonen og man skal tage stilling til et eller andet hurtigst muligt.
  Har sendt dig en besked på Boligdebatten med mail hvis du savner sparring.
  Vi har netop skrevet under med Uggerly og afventer svar på HTH
  mvh
  Johs

  SvarSlet
 2. Hej Johs,

  Spændende! Jeg vil meget gerne lure lidt på jeres byggeri. Jeg sender dig lige en mail.

  /Morten

  SvarSlet